Selecteer een pagina

ONZE KLANTEN VERTELLEN GRAAG OVER ONZE DIENSTVERLENING

‘Fact Accountants controleert onze jaarrekening en is bevoegd om die te ondertekenen’

DuurzaamInvesteren.nl is het crowdfunding-platform voor duurzame energieprojecten in Nederland. Er is een groeiende groep beleggers die op zoek zijn naar een combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. Tegelijkertijd leeft bij de Nederlandse politiek en energiesector de wens om het draagvlak voor duurzame energie te stimuleren door het voor particulieren aantrekkelijk te maken om te investeren in projecten (‘burgerparticipatie’). DuurzaamInvesteren.nl biedt beide zijden een oplossing door het voor particulieren mogelijk te maken om rechtstreeks te investeren in duurzame energieprojecten.

Oude situatie

DuurzaamInvesteren.nl is een nieuwe onderneming, begonnen in 2013. Gezien de aard van de werkzaamheden is een AFM-vergunning als beleggingsonderneming nodig. En wanneer je die hebt, moet je ook de jaarrekening laten controleren door een accountant die daartoe bevoegd is. Daarom is het bedrijf op zoek gegaan naar een accountant die hen kon helpen.

Oplossing

Eind 2013 stuurde Fact Accountants een mailing rond, waarin stond dat ze ervaring hebben met beleggingsondernemingen. Precies de kennis en ervaring die DuurzaamInvesteren.nl zocht! Fact werd uitgenodigd voor een gesprek. Ook een paar grote accountantskantoren werd uitgenodigd, maar de voordelen die zij boden, waren niet relevant: vestigingen in het buitenland, kennis van internationale wetgeving… Nee, dan was de logische keuze júist een relatief klein kantoor met concurrerende tarieven en een kwaliteit van dienstverlening die goed aansluit op de behoefte.

Voordelen

 • Kantoor dat controleverklaring bij jaarcijfers kan afgeven
 • Ervaring met beleggingsondernemingen
 • Relatief klein kantoor, per persoonlijke benadering
 • Goede inhoudelijke kennis

‘Fact Accountants komt niet alleen hun kunstje doen; ze zijn geïnteresseerd en gaan diep’

Barry Pieters, directeur Duurzaaminvesteren.nl

Als beleggingsonderneming heb je een AFM-vergunning nodig. Als je een AFM-vergunning hebt, moet je de jaarcijfers laten controleren én ondertekenen door een bevoegd accountant. DuurzaamInvesteren.nl had daar vanaf het begin mee te maken. Directeur Barry Pieters: “Bij het doorlezen van de controle-vereisten rees de vraag: welk bureau heeft de voor ons relevante ervaring en kennis? Bij wie kunnen we terecht?” Laat nu nét op dat moment een mailing van Fact Accountants binnenkomen…

‘Het gevoel was goed. We dachten: met hen gaan we in zee’
“Daarin stond dat ze ervaring hadden met beleggingsondernemingen. De juiste informatie op het juiste moment, dus we nodigden ze uit voor een gesprek.” Maar Barry ging niet over één nacht ijs: “We wilden de accountantsmarkt op dit gebied graag verkennen. We lieten ook een paar grote accountantskantoren pitchen.” Vooral in tarief was er een aanzienlijk verschil: “Dat verwacht je ook van de grote kantoren. Wat belangrijk is: wat kríjg ik voor die meerprijs?” Dingen die niet relevant waren voor DuurzaamInvesteren.nl, zo bleek: “Vestigingen en dus ondersteuning in het buitenland, kennis van internationale financiële wetgeving, Specialisaties op het hele accountantsvlak… allemaal zaken die voor ons nog niet van belang waren. Wij zochten een accountant met een duidelijke kwaliteit: de capaciteit om onze cijfers juist te beoordelen en ons te behoeden voor fouten, en de tekenbevoegdheid voor de controleverklaring.” De keuze voor Fact Accountants was snel gemaakt: “We hebben nog even overwogen om andere kleinere kantoren uit te nodigen, maar het gevoel bij Fact zat goed. We dachten: we gaan gewoon met hen in zee.”

‘We krijgen nu hogere kwaliteit tegen lagere tarieven’
Toegegeven: lang heeft Barry nog geen ervaring met Fact Accountants. “Wij hebben nog maar één keer een jaarverslag opgemaakt en laten controleren.” Maar de dienstverlening tot nu toe bevalt erg goed: “Fact wil direct een hoop weten van je organisatie. Ze komen niet alleen hun kunstje doen, nee, ze willen uitleg over de cijfers: wat doe je, waarom doe je dat zo? De interesse om onze business van onder tot boven te begrijpen bevalt ons goed. Er spreekt een wens uit om verder te gaan dan wat strikt noodzakelijk is.”
Bovendien bleek Fact grondiger dan de accountant die ze tot dan toe gebruikten: “Fact was controlerend vanaf het begin. Zo hebben zij toch kleine foutjes weten op te sporen en te corrigeren. Dat geeft mij een erg fijn gevoel: dat we nu een betere kwaliteit krijgen.” En tegen een lagere prijs: “We zijn een stuk omlaag gegaan, zowel in absolute bedragen als uurtarieven.”

‘Absolute vakprofessionals, die dat niet hoeven te laten zien met dure panden en auto’s’
Met Fact Accountants heeft DuurzaamInvesteren.nl geen partij in huis gehaald die alleen maar ‘ja’ knikt: “Zij hebben een eigen oordeel, en steken die niet onder stoelen of banken. Soms gaat het puur over regels die we nu eenmaal moeten volgen, maar
ook over subjectievere zaken. We zijn het ook weleens oneens met elkaar. En dat is prima! Zo zijn wij in staat betere keuzes te maken.”

Wat Barry ook bevalt: de bijna ‘sobere’ uitstraling van het kantoor. “Het zijn absolute vakprofessionals, maar hoeven dat niet te laten zien in dure panden, maatpakken en grote auto’s. Geen opsmuk, ook niet in persoonlijkheid en houding, maar focus op het vak. En ja: die houding zie je overal terug, van de kwaliteit tot het uurtarief.”

Barry Pieters

CEO, DUURZAAMINVESTEREN.NL

‘FACT Accountants helpt ons te groeien als ondernemers’

Office IT verzorgt voor MKB-bedrijven een compleet pakket aan IT-diensten: van online werken en opslag tot serverbeheer, domeinnaam registreren en VOIP. Zij waren al bezig met de ‘cloud’ voordat het fenomeen bekend raakte. Het gaat Office IT om volledige integratie van alle IT, zodat klanten maar één partij nodig hebben voor al hun wensen. Vanuit Sneek bedienen zij voornamelijk Noord-Nederlandse bedrijven. Office IT heeft opvallend veel accountants als klant; met die doelgroep hebben zij altijd een goede klik gehad. Met één van die partijen klikte het zelfs zo goed, dat Office IT besloot om afscheid te nemen van hun bestaande accountant.

Oude situatie

Office IT was niet ontevreden over hun accountant. Wat ze moesten doen, deden ze goed. Maar toch miste er iets. Office IT kreeg geen echt advies over hoe ze beter en slimmer konden ondernemen. Hun accountant hielp hen niet te groeien. De cijfers werden allemaal goed verwerkt, maar dat was het. Het was bovendien een groot bedrijf; de accountant die aan Office IT was gekoppeld, was zelf geen ondernemer.

Oplossing

FACT Accountants is een relatief klein accountantskantoor. Office IT heeft direct te maken met de eigenaar, Theo de Groot. Theo is zelf ondernemer, en dat merkt Office IT: naast het bespreken van de cijfers, komt FACT Accountants naar aanleiding daarvan met gevraagd én ongevraagd advies over hun onderneming. Het helpt Office IT de ruwe kanten van het bedrijf weg te schaven, en na te denken over wezenlijke vraagstukken die hen helpen door te groeien.

Voordelen

 • Diepgaande kennis van de financiële wereld
 • Vast contactpersoon die de financiële wereld én het bedrijf goed kent
 • Snelle controle van de jaarrekening
 • Sparringpartner die altijd beschikbaar is voor vragen en advies
 • Geeft pro-actief advies over hoe Office IT béter en efficiënter kan ondernemen

Je accountant kent je bedrijf van binnen en buiten. Hij verwerkt al je cijfers, en die verraden hoe het met jou als ondernemer gaat. Dat maakt een accountant ook bij uitstek degene die met een externe, kritische blik naar je bedrijf kan kijken, en scherp advies kan geven. ‘En dat verwacht ik van een accountant ook,’ aldus Stefan Ooms, eigenaar van Office IT. Daarom stapte hij over naar FACT Accountants: ‘Die doen meer dan alleen “cijfers hakken”.’

‘Onze vorige accountant was kundig, maar géén ondernemer’

Stefan was niet eens ontevreden over zijn vorige accountant: ‘Die deed wat een accountant moet doen: zorgen voor goede verwerking van onze financiën.’ Maar daar bleef het bij, ook bij het bespreken van de jaarcijfers. ‘Ik miste iets. Ik wilde meer interactie en pro-actief advies over wat wel of niet verstandig is.’ De relatie bleef daardoor oppervlakkig, terwijl men meer verwachtte van een accountant die door de aard van het werk alles van het bedrijf weet. ‘Misschien lag het wel aan het soort kantoor. We waren klant bij een groot accountantskantoor met vele medewerkers. De accountant die wij kregen toegewezen, was een heel aardige en kundige vrouw, maar géén ondernemer,’ aldus Stefan. En daar zit volgens hem het grote verschil met FACT Accountants: ‘Als je zelf geen ondernemer bent, is het moeilijk om op dat vlak advies te geven. FACT bestaat niet uit medewerkers, maar uit ondernemers. Bij FACT zit ik dus wél met een ondernemer aan tafel: eigenaar Theo de Groot.’
FACT Accountants was overigens éérst klant bij Office IT. Zo leerde Stefan Theo van FACT Accountants goed kennen: ‘We hebben wel meer accountants als klant, maar met Theo had ik vanaf het begin een hele goede klik.’ Het duurde dan ook niet lang voordat Office IT besloot over te stappen.

‘FACT Accountants stelt belangrijke vragen over je onderneming, die anders niet gesteld worden’

‘Dít zocht ik: advies waarmee we als ondernemers verder kunnen groeien, beter kunnen worden’

Dat de overstap naar FACT Accountants een goede keus was, bleek vanaf de allereerste bespreking van de jaarcijfers. ‘Dat werd niet, zoals bij onze vorige accountant, alleen maar cijfers doorwerken. Theo liet zien dat hij zich in ons én in onze markt had verdiept, en had direct scherp advies.’ Zo wees Theo Stefan erop dat hun uurtarief vrij laag was, vooral voor de Amsterdamse markt. ‘Daaruit bleek dat hij ons ondernemersbelang voorop stelde, want als wij ons uurtarief verhogen, moet híj ook meer betalen.’
Ook dacht Theo actief mee over de acquisitie van Office IT: ‘Omdat wij zo veel accountants in onze portfolio hebben, kun je dat rustig een specialisatie van ons noemen. FACT is lid van SRA, een netwerkorganisatie voor accountantskantoren. Theo adviseerde om ons daar te profileren. En dan mochten we hem als referentie noemen. Dat noem ik nou meedenken!’
Na die eerste bespreking had Stefan veel stof om over na te denken. ‘Fantastisch, want dat zocht ik: advies waarmee wij als ondernemers en als bedrijf verder kunnen groeien, beter kunnen worden, efficiënter kunnen werken.’ Werk aan de winkel, dus.

‘Het advies dat FACT geeft is niet altijd leuk om te horen, maar wel altijd reden tot nadenken’

Als je een accountant hebt die kritisch meedenkt, meekijkt en pro-actief adviseert, hoor je ook weleens dingen die misschien niet leuk zijn om te horen: ‘Zoals over onze tarieven. Maar ook over bepaalde investeringen die wij deden. Theo kan je dan even op de pijnbank leggen: is dat nou wel zo slim? Levert dat wel genoeg op? Nee, dat is niet altijd leuk, maar het zijn wel belangrijke vragen die anders niet gesteld worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er dan ook direct iets mee moet dóen, maar je gaat wel heel goed nadenken over je eigen bedrijfsvoering. Daarmee kom je verder.’
De wisselwerking tussen FACT Accountants en Office IT is optimaal: ‘Wij zijn de specialisten op IT-gebied, en hun specialisme is accountancy. Zij zijn onze klant, wij die van hen. Zij zijn ontzettend tevreden over onze diensten, wij over die van hen. Kortom: we hebben een gouden combinatie, waar beide partijen de vruchten van plukken.’

Stefan Ooms

CEO, Office IT

‘Bij FACT Accountants gaat het alleen over de kern: mijn business’

In een tijd waarin autoverkopen dalen en veel dealers zich niet staande houden, zoekt Dirk Barten juist schaalvergroting. In 25 jaar tijd groeide hij uit van eenmanszaak naar een bedrijf met zes vestigingen. Daarmee is hij de grootste Hyundai-dealer van Nederland. En hij heeft meer ambitie, zoals een zevende zaak en een eigen schadebedrijf. Onlangs won Dirk Barten als enige Nederlander een President Award; een onderscheiding die Hyundai jaarlijks uitreikt aan zijn twaalf beste dealers. De uitblinkers deelden goede prestaties in een moeilijke markt, hoge score op klanttevredenheid en durven te investeren.

Oude situatie

Dirk Barten was al 22 jaar klant bij een groot accountantskantoor, maar hij had er geen lekker gevoel meer bij. De kosten waren hoog, en desondanks kwamen de accountmanagers niet uit met het budget. Bovendien was de dienstverlening onpersoonlijk. Het kantoor leek te groot en te log voor het soort bedrijf dat Barten heeft: met 65 medewerkers niet klein, maar ook niet enorm. De advisering was niet scherp meer. Barten vond het tijd om de markt te verkennen.

Oplossing

Dirk Barten had net een goed kennismakingsgesprek achter de rug met FACT Accountants en besloot de proef op de som te nemen: hij vroeg twee offertes op voor een kleine opdracht; bij zijn vaste accountant en bij FACT. FACT kwam direct langs, en stelde goede vragen. Daarbij verliep het contact soepel. De lijnen bij FACT waren kort en ze regelden dingen snel. Ongevraagd kwam FACT bovendien met duidelijk fiscaal advies. Dat alles had Dirk Barten bij zijn vorige accountant nog niet meegemaakt. Toen de prijs ook nog veel beter bleek, was de keuze snel gemaakt.

Voordelen

•    FACT heeft diepgaande kennis en biedt daarom helder advies
•    De bedrijfsinrichting van Barten kon worden geoptimaliseerd na goede adviezen
•    De vermogenspositie van de BV is verbeterd, en de fiscale druk verminderd
•    Door FACT heeft Barten kosten kunnen reduceren: niet alleen de kosten van de accountant, maar ook de belastingafdracht
•    Door FACT betaalt Barten zo’n 20.000 euro minder op jaarbasis
•    Er is een vast aanspreekpunt en persoonlijk contact
•    Lijnen zijn kort, waardoor FACT zaken snel regelt
•    FACT denkt mee en adviseert, ook ongevraagd, wat geleid heeft tot betere business

Volgens Dirk Barten kun je in deze tijd als autodealer twee dingen doen: klein blijven en specialiseren, of de omzet vergroten zodat je je organisatie kunt bekostigen. Hij koos voor het laatste: schaalvergroting. En met succes. Hij is inmiddels de grootste Hyundai-dealer van Nederland, en behoort tot de top in Europa. ‘Het is nu de tijd om stappen te zetten. Er vinden enorme saneringen plaats in dealerland. We zijn dan ook volop aan het schakelen.’ Barten heeft al een aantal dealers overgenomen, en waarschijnlijk volgen er meer.

‘Als het aanbod niet scherp meer is, moet je de markt verkennen’

Als groeiende onderneming met een veranderende bedrijfsstructuur heeft Barten behoefte aan een accountant die meedenkt. ‘We kennen de margeregelingen voor autoverkopen natuurlijk volledig uit ons hoofd, maar echt fiscaal op de hoogte zijn we niet. Als het gaat over inkomstenbelasting ben je als ondernemer al snel een leek.’

Barten was meer dan twintig jaar klant bij een groot kantoor, waarvoor hij veel betaalde. ‘Na onze groei werden we controleplichtig, en de bedragen die ze voor die controles rekenden, liepen uit de hand.’ De hoge kosten waren echter geen garantie voor goede service, en Barten besloot verder te kijken. ‘Als het aanbod niet scherp meer is, moet je de markt verkennen.’

Door FACT is de vermogenspositie beter en de fiscale druk minder

Met FACT Accountants kwam hij eigenlijk per toeval in aanraking: hij ontmoette directeur Theo de Groot in een vakantiedorp in Italië. Na een oriënterend gesprek nam Barten de proef op de som. ‘Ik gaf beide accountants een kleine testopdracht.’ FACT handelde deze klus zoveel persoonlijker en goedkoper af, dat Barten besloot volledig over te stappen naar FACT Accountants. En dat leverde hem veel op: ‘Door FACT hebben we onze kosten flink kunnen reduceren.’ FACT optimaliseerde de vermogenspositie van de BV en minimaliseerde de totale fiscale druk. De belastingafdracht van Barten verminderde onder meer door veranderingen in de fiscale inrichting, zoals inbreng van onroerend goed en een aanpassing van managementfee en salaris. ‘In de oude situatie bleek ik privé te veel belasting te betalen.’

Het voordeel van Barten loopt op tot 20.000 euro per jaar

Barten is zeer tevreden over zijn overstap naar FACT Accountants. Als kleine organisatie kan FACT niet alleen minder in rekening brengen; ook het fiscale advies, gebaseerd op diepgaande kennis, is veel beter afgestemd op zijn bedrijf. Barten kon zo al zijn bedrijfsinrichting optimaliseren, en ging veel minder belasting betalen: het voordeel loopt op tot maar liefst 20.000 euro op jaarbasis. Maar ook in de toekomst blijft het advies van belang; bij het opzetten van nieuwe vestigingen bijvoorbeeld.

‘FACT is persoonlijk, flexibel, en zit kort op de bal’

De belangrijkste vooruitgang van zijn overstap naar een kleiner kantoor vindt Barten de benadering. ‘Als er iets geregeld moet worden, gebeurt dat snel. Ik hoef maar een mailtje te sturen. Ze zijn flexibel, zitten kort op de bal, en het contact is persoonlijk. Ook denken de mensen van FACT mee. Ze werken niet alleen een checklist af.’ Tevens prettig: FACT richt zich gewoon op de kern. ‘Accountants hebben te maken met enorm veel regelgeving. Ze vertellen dan ook voortdurend waarom ze van alles moeten. Maar dat is niet mijn zaak. Bij FACT begrijpen ze dat gelukkig. Ze praten er niet over, maar doen gewoon hun werk. En dat dient het doel: een betere business.’

‘Door FACT wordt mijn business beter’

Vroeger zag Barten de komst van zijn accountant als ‘iets vervelends dat moest’. ‘In hun rapportages beschreven ze zaken die inmiddels allang geschiedenis waren. Die rapporten belandden vervolgens ongezien in een la. Ik had altijd het gevoel dat ik voor iets betaalde waar ik eigenlijk niets aan had. Ik weet zelf wel hoe mijn bedrijf ervoor staat. Dat hoeft niemand me te vertellen.’ Maar door FACT is Barten van mening veranderd. ‘FACT draagt ideeën aan. Ze denken ongevraagd mee. Ze doen voorstellen om financiële en fiscale zaken anders in te richten. Daar wordt mijn business beter van.’

‘Vroeger had ik bij accountants altijd het gevoel dat ik voor iets betaalde waar ik eigenlijk niets aan had’

Dirk Barten

CEO, Autobedrijf Dirk Barten

‘Fact accountants kent de financiële wereld, en kent ons. Daar profiteren wij dagelijks van’

ITC Holding is een ‘handelshuis’. Zo’n vijftien effectenhandelaren gaan elke dag de wereldwijde markten op, om te profiteren van bewegingen in onder meer aandelen en effecten. De snelle wereld van kopen, verkopen, ergens ‘ingaan’ om er zo snel mogelijk weer ‘uit te gaan’, met als doel winst te pakken. De handelaren zijn in dienst bij ITC: zij krijgen een vast salaris plus bonus wanneer ze voor winst zorgen. Elke maand gaan er honderden miljoenen euro’s om in het relatief kleine handelsbedrijf. Voor deze financiële wereld gelden specifieke fiscale wetten en regels. Daar is een accountant bij nodig, die deze wereld goed kent.

Oude situatie

ITC Holding was voorheen klant bij één van de ‘grote vier’ accountantskantoren. Daar voelde ITC zich een ‘noodzakelijk kwaad’: een kleine klant, waar weinig op verdiend wordt. Dat betekende dat het kantoor zo min mogelijk aandacht wilde besteden aan ITC. Bij de jaarlijkse wettelijke controle van de jaarrekening kwam er steeds een andere accountant langs, zonder specifieke kennis van de financiële wereld, laat staan van ITC zelf. De controle verliep altijd stroef, en op akkoord moest ITC lang wachten.

De oplossing

ITC stapte over naar Fact Accountants: een kantoor dat wél diepgaande kennis van de financiële wereld heeft, en bovendien veel goedkoper is. De controle gaat sneller, en vooral veel beter. Hun vaste contactpersoon bij Fact kent de wereld, en kent ITC. Bij audits zijn ze scherp op specifieke risico’s. Wanneer Fact akkoord geeft, wéét ITC dat alles goed afgedekt is. Daarbij geeft Fact waardevolle tips, waardoor ITC slimmer kan werken. Bij nieuwe plannen is hun vaste contactpersoon altijd bereikbaar voor kritisch – maar opbouwend – advies.

De voordelen

  • Diepgaande kennis van de financiële wereld
  • Goedkoper dan de ‘grote vier’ accountantskantoren
  • Vast contactpersoon die de financiële wereld én het bedrijf goed kent
  • Snelle controle van de jaarrekening
  • Na audits zekerheid of risico’s goed zijn afgedekt
  • Sparringpartner die altijd beschikbaar is voor vragen en advies

Bij ITC Holding wordt geld verdiend door elke dag, de hele dag, te handelen op markten wereldwijd. Maandelijks zijn er honderden miljoenen euro’s in omloop. Jaarlijks miljarden. Een bijzondere wereld, waarin een specifieke wet- en regelgeving geldt. Zoals een verplichte controle van de jaarrekening en audits door een externe accountant. ‘Dan heb je een accountant nodig die onze wereld kent,’ zegt Frank Bond, manager back-office bij ITC Holding. ‘Alleen dan kunnen wij gerust zijn dat we aan de regels voldoen.’

‘Wij leren veel van de controles van Fact Accountants’

Tot 2001 was ITC Holding klant bij één van de grote accountantskantoren. ‘Daar was kennis van onze branche wel in huis, maar die werd niet voor ons ingezet.’ Want ITC was een relatief kleine klant, een ‘noodzakelijk kwaad’ waar weinig aan werd verdiend. ‘En dus stuurden ze elk jaar een andere controlemedewerker, die even snel de verplichte controle van de jaarrekening moest afhandelen, en weer ging.’ Zonder dat die manager specifieke kennis had van de branche, laat staat van het bedrijf. ‘Ik moest hén vertellen hoe ze de controle moesten doen. Zij leerden van mij. De omgekeerde wereld!’ En er moest veel betaald worden voor de controle: ‘Eigenlijk betaalden we voor de grote naam, niet voor de goede service en dienstverlening.’

‘Na een controle van Fact voelen we ons veilig; als zij akkoord geven, wéten we dat we alles goed afgedekt hebben’ – Frank Bond, manager back-office bij ITC Holding

En zo kwam ITC Holding, na een tip, bij Fact Accountants. ‘Het verschil was direct merkbaar. Bij de bespreking van de jaarrekening leerden wij van Fact, en niet andersom.’ Door fiscale adviezen bespaarde ITC bijvoorbeeld al snel belasting. En bij controles (audits) stelde Fact de juiste vragen: ‘Is dat risico afgedekt? Hoe dan? Laat maar eens zien.’ Frank: ‘Niet alleen weet je dan zeker dat het goed zit nadat zij akkoord geven, ook ga je zelf weer nadenken. We zijn nu bijvoorbeeld veel scherper op de limieten die gesteld worden aan handelaren, zodat het handelen niet uit de hand kan lopen. We laten die limieten consequent door alle handelaren ondertekenen, en controleren periodiek of limieten nog wel reëel zijn.’

ABN AMRO Clearing Bank handelt alle transacties van ITC af. ABN AMRO stuurt ITC dagelijks een digitaal overzicht met alle transacties, posities en resultaten. ‘Fact heeft ons adviezen gegeven om de sheets van ABN AMRO beter en slimmer in ons boekhoudsysteem in te boeken. Zo hebben wij sneller de informatie over hoe we ervoor staan en kunnen we betere keuzes maken.’

‘Wij profiteren van het netwerk dat Fact heeft opgebouwd’

Niet lang nadat ITC Holding overstapte naar Fact, kon het accountantskantoor wezenlijk bijdragen aan de groei van het bedrijf. ‘Volgens de Belastingdienst mag een medewerker niet meer verdienen dan de directie. In onze wereld is dat een onlogische regel.’ Want de handelaren ontvangen een bonus wanneer zij veel winst maken. Daardoor kan hun loon flink oplopen. ‘Als wij vervolgens directieleden hetzelfde salaris moeten uitkeren, belemmert dat onze doorgroeimogelijkheden.’ De Belastingdienst is niet doof voor die argumenten, maar: ‘Fact kende de juiste personen bij de Belastingdienst, die ons snel dispensatie gaven voor deze regel.’ Ook op andere manier profiteert ITC van het netwerk van Fact: ‘Enkele jaren geleden wilden we een stap nemen waardoor we vergunningsplichtig werden. Uiteindelijk hebben we die stap niet gezet, maar Fact had contacten bij een gespecialiseerd bureau dat ons kon begeleiden bij het verwerven van die vergunning.’

‘Als wij een nieuwe stap willen maken, overleggen we eerst met Fact’

Bij Fact voelt ITC zich gewaardeerd klant. ‘En dat is ontzettend waardevol. Dat blijkt uit de manier waarop zij auditeren, controleren en adviseren. Maar ook uit het eenvoudige feit dat we een vast contactpersoon hebben.’ Iemand die ITC van binnen kent, op de hoogte is van plannen die ze hebben, en hen daarover deskundig kan informeren: ‘Als wij een nieuwe stap willen maken, overleggen we eerst met onze contactpersoon. Die geeft ons kritisch, maar opbouwend advies. Daarna kunnen wij een goede afweging maken: doen, of niet.’

En zo ging ITC Holding van noodzakelijk kwaad bij hun vorige accountant, naar toegevoegde waarde bij Fact. ‘De controles en advisering door Fact zijn een geruststelling; we weten dat we de risico’s goed afgedekt hebben, we weten of we de goede stappen zetten. We weten dat we met een gerust hart door kunnen met ondernemen.’

Frank Bond

Manager back-office, ITC Holding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante,

Lorum Ipsum

CEO, Lorum Ipsum B.V.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante,

Lorum Ipsum

CEO, Lorum Ipsum B.V.