Selecteer een pagina

DIENSTEN VAN FACT ACCOUNTANTS & ADVISEURS:

Audit voor MKB-klanten

Fiscaal en juridisch

De FACT personeelshelpdesk

WIJ ZIJN GESPECIALISEERD IN:

Vermogensbeheerders & MKB’ers in de financiële sector

Ondernemen op de Duitse markt

Audit

Focus op MKB
Ondernemers moeten kunnen vertrouwen op de cijfers van hun onderneming en willen dat de geldende wet- en regelgeving op de juiste wijze wordt nageleefd. FACT begrijpt dat. Het samenstellen en controleren van jouw jaarrekening doen wij dan ook uitermate zorgvuldig. Waarbij onze focus met name ligt bij wettelijke en niet-wettelijke controles voor MKB-klanten.

Inzicht in de risico’s
Wij vinden het belangrijk om jouw administratieve organisatie, en de daarin opgenomen maatregelen van interne beheersing, te toetsen. Kenmerkt jouw onderneming zich door globalisering of door een hoge mate van IT? Dit soort items integreren we in onze controleaanpak. Vanuit de controle rapporteren wij over zekerheid, risico’s en de beheersing van deze risico’s. Dat doen we efficiënt en effectief.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens bij ons aan tafel! Wij zijn lid van SRA en beschikken over een AFM vergunning om wettelijke controles te mogen doen.

Fiscaal

Fiscaal en juridisch
FACT is er voor fiscale en juridische vraagstukken. Natuurlijk verzorgen wij jouw aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting etc. Dat doen we deskundig en efficiënt. Maar de aangifte vormt vaak slechts het sluitstuk.

Jouw optimale fiscale situatie
FACT vindt de uitdaging in het zoeken naar de meest optimale fiscale situatie voor jou. Een creatieve oplossing waarmee je ook daadwerkelijk geld kunt besparen. Een advies dat je begrijpt, dat bij je onderneming past en dat optimaal gebruik maakt van de door de wetgeving geboden faciliteiten.  Hierbij wordt een eventuele discussie met de Belastingdienst niet uit de weg gegaan.

DGA-advies en bedrijfsovername
FACT is goed thuis in de fiscale en juridische optimalisering van de positie van de directeur-grootaandeelhouder (DGA-advisering). En ook in bedrijfsopvolging en bedrijfsovername. Dergelijke ingrijpende processen lopen in de praktijk veel vlotter als fiscaal tijdig is geanticipeerd op de wijziging. Bovendien bespaar je dan ook veel geld!

Loonadministratie

De FACT Personeelshelpdesk
De FACT Personeelshelpdesk verzorgt jouw salarisadministratie op betrouwbare en deskundige wijze, volgens de geldende wet- en regelgeving. Wij verwerken jouw loonmutaties en salarismutaties foutloos. En betalen jouw werknemers op tijd uit. Zoals afgesproken.

SPECIALISME

Vermogensbeheer

FACT & de financiële sector
FACT is dé partij voor ondernemingen in de financiële sector. En in het bijzonder voor vermogensbeheerders. Hier hebben wij ons in gespecialiseerd. Wij verzorgen niet alleen de accountancy en fiscale werkzaamheden, maar begeleiden jou ook bij:

•    vergunning aanvraag trajecten
•    het opstellen en optimaliseren van de administratieve organisatie
•    het opstellen van rapportages ten behoeve van toezichthouders

Ondernemers in de financiële sector moeten voldoen aan de specifieke eisen zoals opgenomen in de WFT.

Rapportages en de jaarrekening
Door onze specialisatie en onze integratie van de diverse werkprocessen zijn wij optimaal in staat om jou gedurende het jaar optimaal te bedienen. In januari, april, juli en oktober verzorgen wij de rapportages. De jaarrekening controle doen wij in de eerste vier maanden van het jaar.

De autobranche kent geen geheimen voor FACT

Als er één branche in beweging is, dan is het wel de autobranche. Neem de nieuwe plannen voor de autobelastingen. De autobrief II bevat voorstellen voor de autobelastingen voor de periode 2017-2020, waarbij het fiscale autobeleid veel minder wordt toegespitst op de CO2-uitstoot. Maar het meest in het oog springend is wellicht het stapsgewijs verdwijnen van het aantal bijtellingspercentages voor de zakelijke auto. Voor een transportland bij uitstek als Nederland hebben dergelijke maatregelen grote impact. Het autobezit wordt hier gestuurd door allerlei, al dan niet, tijdelijke fiscale maatregelen. Maar ‘mobiliteit’ is in zijn algemeenheid natuurlijk een ‘hot’ item. Hoe goed bent u op de hoogte van de laatste ontwikklingen? En hoe kunt u er het beste op inspelen? Belangrijke vragen voor ambiteuze ondernemers, die soms moeilijk te beantwoorden zijn.
FACT Accountants kan je daarmee helpen. FACT volgt alle ontwikkelingen op autogebied op de voet en kent de branche heel goed. We denken graag met je mee en hebben altijd één doel voor ogen; jouw commerciële succes. Daarom nemen we je graag zaken uit handen, zodat jij je kan concentreren op de business. De auto business in dit geval.